Popjunkien

Peter Settman

Stationsvakt ogillar Peter Settman. En kille som jag gillar skitmycket.

Eller, inte kärleksgillar, men jag tycker han är proffsig och rolig och inspirerande. Egentligen bottnar min kärlek till honom som så ofta i nostalgi – gud så jag ryser av välbehag vid tanken på Sommarlovsmorgon med Peter, Fredde och Gila (i nya snickarbyxor varje program). Jag och min syster Veblo var sjukt beroende av all Växjö-teve när vi växte upp, ett beroende som fick ett abrubt slut i och med Tippen.

Ronny och Ragge är väl sådär kul så här i efterhand men jag vill minnas att jag fnittrade åt det när det begav sig. Av de två är ju Settman den som utvecklats medan Fredde Granberg fortfarande är kvar lite väl djupt i kiss-och-bajsträsket. Barnprogramskaraktären Dr Mugg summerar ju det träsket ganska målande.

Men roligast av alla karaktärer var Leif och Daniel som var med i det sena kvällsprogram som de också höll i tillsammans med Gila. Hette det Kosmopol? ”Det här är Leif och det här är Daniel. Vi är lite spontana och crazy, vi gör vad som faller oss iiin.

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Peter Settman

 1. Johnny skriver:

  Nädu, det finns inget positivt att säga om Settman.

 2. Ester skriver:

  i love him, det är någon sorts killtyp som jag brukar fastna för: töntig och ständigt skämtande på ett ganska lamt sätt. det är jag kanske inte jättestolt över.
  hette inte programmet Äntligen Måndag och sen Egentligen Måndag när dom bytte dag?

 3. David Hall skriver:

  ”EgÄntligen måndag” vill jag minnas.

 4. David Nyrén skriver:

  Tja! Älskar nästan allt dessa otroliga komiker gjort!

  Har gjort en hemsida tillägnad dem, ta gärna en titt!

  http://www.raggare.co.nr

Kommentera