Popjunkien

Hejdå cigaretterna, inte ens två dar kvar

Rökstoppet har blivit en liten mediadarling. Inte minst i Fredrik Virtanens sluta röka-blogg där han tills nu gjort allt annat än försökt sluta.

Noterade även i helgen att mediakärleksparet Per Hagman och Natalia Kazmierska skrivit varsin ode till rökningen. Per skrev en fantastisk text om hur rökningen är hans älskarinna i Stureplan och Natalia en liten notis om konstfolk och den obligatoriska ciggen i Expressen Söndag.

När jag läste de båda artiklarna försökte jag faktiskt hitta några gemensamma nämnare, något som sade att den ene stulit texten från den andre men de hade båda ganska egna perspektiv på hur de själva/andra kommer att sakna ciggen.

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Hejdå cigaretterna, inte ens två dar kvar

 1. [...] i media, del tre
  Arkiverad under: Blandat media — Reblo @ 7:16 am

  Del ett och två i popjunkiens följetong om rökning i media. Natalia Kazmierska fortsätter sörja rök [...]

 2. [...] ad under: Blandat media — Reblo @ 7:09 am

  Rökstoppet på krogen har ju som sagt blivit en mediadarling. Bitskroliga kulturmannen Nils Schwartz på Expressen kedj [...]

 3. Johanna skriver:

  Jag tycker att Virtanens kommentar om rökstoppet som ”vår generations högertrafikomläggning” är så himla träffande och bra. Själv är jag ju inte rökare, men jag kan innerligt förstå den panik som kommer att uppstå för den som röker, plus att det ju lär bli lite för mycket spring ut och in på krogarna och säkert en hel del ”vänsterkörningar” inledningsvis, innan man minns att det ju faktiskt är förbjudet. Tänk att nu är det inte bara murens fall man varit med om, utan även those days när röka på krogen fortfarande var tillåtet.

 4. R skriver:

  Frågan är om rökförbudsnatten (det är väl på onsdag va?) kommer att uppmärksammas på samma sätt som trafikomläggningen. Vi har väl alla sett bilderna från Kungsgatan den där natten i slutet på sextiotalet, när alla bilar i ett magiskt skimmer och sakta mak gled över mittlinjen till den andra sidan. Den nya tiden symboliserad.
  Kommer vi om trettio år fortfarande ha tvinslag från i övermorgon natt på näthinnorna. Hur några ledsna själar fimpar den sista ciggen 23.59 på tisdag natt.

  /R
  http://skriverier.blogspot.com

 5. Hanna skriver:

  Skulle inte förvåna mig om dom är ett fejkpar. Ihop bara för att det ger dom båda en push framåt :)

Kommentera