Popjunkien

Lill Lindfors tappar kjolen

SVT kommer i höst att sända ett program som listar olika tevehändelser som tittarna varit med och röstat på via hemsidan. Folktoppen kommer att lista saker som roligaste filmen, knäppaste flugan (allså trendföreteelsen, inte flugor med fasettögon och vingar) och det största teveögonblicket i historian.

Filip & Fredrik har ju redan hållit på med något liknande i och med 100 höjdare men här är ju skillnaden att tittaren får vara med och rösta. Även om skillnaden är marginell så kanske det för en tittare kan vara roligt att själv välja klipp på snubblande kändisar i stället för att att några dryga mediekids väljer klipp på snubblande kändisar.

Jag är alldeles för oinspirerad i dag för att kunna tänka på något klipp att rösta på, men en av mina största teveupplevelser någonsin är när Lill Lindfors tappade den Christer Lindarw-designade kjolen på Melodifestivalen 1985. Jag och min syster byggde en hel lek kring denna fantastiska händelse och jag minns hur det var en sådan snackis över allt som öppnade en intressant värld för mig.

Jag var alltså sex år, kanske ska tilläggas.

men Loredana Berté var det väl ändå ingen som brydde sig om?

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera