Popjunkien

Filip Hammar ska promota Köping

Det här är ju hur intressant som helst – min födelseort Köping ska använda sig av en av få lokala kändisar (en annan kändis är Ann-Britt Ryd Pettersson på Aktuellt men hon ska nog inte vara med i kampanjen) för att locka folk att lämna storstan för att flytta till Köping.

Och det enda intressanta är då att kommuner fortfarande satsar såna sjuka summor pengar för att övertala folk att flytta. Representanter för staden jag växte upp i har i omgångar skymtats på Centralstationen i Stockholm i samma syfte, och det är inte ovanligt att någon av de större tidningarna innehåller dyra, glossiga annnonsbilagor som är reklam för Krokom eller andra metropoler.

Felinvesterade pengar säger jag, för om man är beredd att flytta och ta steget till en annan ort så vet man nog exakt var man helst vill hamna. Oavsett om man möts av tjejer i käcka scarves på väg till tåget, eller för den delen journalister slash underhållare på en kobbe i Riddarfjärden.

Jag vet inte om detta bara är hörsägen men enligt en släkting till mig ledde förra flytta-till-Köping-kampanjen i Stockholm till att 3 hushåll faktiskt flyttade. Och av dessa var tydligen två av dem socialbidragstagare.

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till Filip Hammar ska promota Köping

  1. N|. skriver:

    Lägg av…..
    JAg har ju bott i Köping mellan 1973 – 1990… Jag har varit barnvakt åt Filip…

  2. N|. skriver:

    Och vem fan vill bo i Köping?!!!!

Kommentera