Popjunkien

Skamskölja

Jag önskar att jag själv kommit på uttrycket för när att skämmas så mycket att det sköljer igenom hela kroppen och man inte kan släppa det. Som efter en riktigt pinsam dejt, skämsigt jobbsammanhang eller efter för många öl i plastglas.

Men det är inte jag som myntat det, det är Jonas Inde i Too fast for love (note to self: måste läsa). Linda Skugge uppmärksammade mig på ordet i söndagens Expressen och menade att skamsköljer gör man när Göran Persson sitter och fejkmyser i teverutan. Jag håller med.

och sen gjorde han slut med killinggänget via fax

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Skamskölja

 1. Johanna skriver:

  Oooh värsta bästa uttrycket, det är som gjort för att sno och applicera på ens eget liv rakt av. Men jag skamsköljer inte så mycket av GP tror jag ändå. Men däremot massor av andra saker i TV och framför allt i verkliga livet förstås.

  Måste också läsa boken f ö. Men vad tyckte du om Hej Nostradamus förresten? Jag gillade den jättemycket inser jag nu i efterhand.

 2. Reblo skriver:

  Jag med, kan inte riktigt sluta tänka på den. Mkt intressant att man lämnades med så många obesvarade frågor.

 3. Sabina skriver:

  Och jag är fortfarande skeptisk till sista kapitlet. =)

 4. anna skriver:

  måste oxå läsa too fast for love! sist jag kom ihåg att leta efter den fanns den inte.

 5. Ida skriver:

  Jag föll också pladask för uttrycket, det är så himla skoj i ett av Rocky-albumen när figuren som skall föreställa Inde förklarar för Rocky vad det betyder. Mycket användbart ord!

Kommentera