Popjunkien

Tillräckligt PK för att synas i teve?

I SVT:s morgonsändning sitter programledare och gäster i en sedvanlig soffgrupp och pratar. Bakom programledaren (som oftast är Marianne Rundström) finns en tidningshylla med olika tidskrifter. Jag har följt hyllans utveckling länge nu och kan konstatera att de enda magasin som någonsin får chans att synas i rutan bakom Mariannes axel är de som kan kategoriseras som politiskt korrekta.

Hyllan rymmer säkert 30 olika titlar men de enda som någonsin syns i det nedre högra hörnet av teverutan är sådana som Veckans Affärer, The Economist och Tidningen Chef. Igår såg jag dock att Kamratposten lurat sig in bland hårdingarna och det var ju charmigt även om KP är själva definitionen av PK för barn.

Jag misstänker att titlarna väljs ut på riktig detaljnivå och att en rekvisitör är väldigt noga med vad som får synas och inte. Själv tycker jag att det vore fint med något chockerande i hyllan bakom Marianne – men vad? Se & Hör, Veckans Nu m fl är nog inte snaskiga nog, utan mer… FIB Aktuellt?

Eller någon av de riktigt obskyra specialtidningarna som Gasnytt eller tidningen Nötkött.

vem vill läsa en hel tidning om GAS? eller om KÖTT?!

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Tillräckligt PK för att synas i teve?

 1. Sabina skriver:

  Ja, det finns så otroligt många härliga nisch-tidningar. Fram för dem!

 2. N|. skriver:

  Chef?! Skittidning. Själv ser jag alltid på Steffo och Anna om jag har möjlighet att se morgon-TV på fredagarna… :)

 3. Reblo skriver:

  N: dålig val… Steffo och Anna är ju symbolerna för personkrock! Att titta på dem är en riktig plåga, och särskilt Anna är märkbart ointresserad och egocentrerad, avbryter allt och alla, är stel som en pinne i ”spontana” snack med sin sidekick osv.

  Därmed inte sagt att Marianne och SVT är tokbra, men det bästa alternativet helt klart. Plus att popjunkiefavoriten Alexander Norén brukar kunna dyka upp ibland – lika bra att hålla utkik.

 4. N|. skriver:

  Reblo – håller inte med dig. Det är just det som är det läckra i Steffo/Anna-combon: hon som den strama lärarinnetypen som håller ordning på spolingen Steffo, som i sin tur därmed kan säga lite vad som helst eftersom hon alltid ”räddar” det hela.

  Sämst på TV4 alla kategorier är däremot den där Jonas. Värre smilfink får man leta efter… det är så illa att jag låter bli att titta även om jag har möjlighet.

  Hon Marianne gör mig en smula ofokuserad eftersom jag kommer på mig att räkna dubbelhakor istället för att lyssna på vad hon har att säga …

Kommentera