Popjunkien

Så gammeldags att man somnar

På nyheterna i morse preppade de för att finansministern skulle gå med vårbudgeten idag. Och man somnar ju nästan av tristess när man tänker på denna omoderna teknik – okej att finansministern fått hjälp att bränna hela budgeten på en modern CR-rom och slipper bära nådiga luntan, men att han ska GÅ över och lämna den. Kan han inte skicka ett bud eller mejla över den i stället? Ftp:a upp den på någon server?

Det konstiga är ju att media tokbevakar själva promenaden. Kan de inte bara lyssna när den presenteras en halvtimme senare? Eller tycker de att det ser kul ut att kolla på en gråhårig gubbe med en CD i handen? Är det någon som läser detta som tycker att den här bilden ser spännande ut?

för att bli finansminister måste du passa in i vår mall

Det bisarra livet uppmärksammade också denna ickenyhet (till skillnad från Aftonbladet).

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till Så gammeldags att man somnar

  1. N|. skriver:

    Jag tänkte tvärtom än dig (och ungefär på samma sätt :)). a) CD-ROM känns jävligt 1999. Varför inte ha den på ett USB-minne? Återanvändning varje år. Kunde vara guldfärgat… b) Promenaden är ett PR-tillfälle sannerligen. Det är tradition, de gamla minns hur Sträng gick där. Och yngre kan (kanske) känna att politikerna är bland folk. Rent symboliskt blir det en symbol för att makten är bland folket.

  2. Wurkney skriver:

    Fy fan. Men man kommer nog mysa lite åt bilden om 20 år. ”Så modernt folk måste tyckt att det kändes, att komma med en CD. Undrar om man kom med en LP för 40 årsedan?”

Kommentera