Popjunkien

Om bloggar

Erik skriver om en rapport som konstaterar att det finns 31,6 miljoner bloggar på olika plattformar i världen och en prognos gissar på att det kommer finnas omkring 50 millar bloggar innan årets slut.

Vilket är superintressant eftersom jag igår kollade igenom gamla dokument i min dator. För ganska exakt två år sedan skrev jag en artikel om bloggar och den siffra jag då hänvisade till var 1 miljon bloggar i världen och ca 200 i Sverige. Idag måste väl sverigesiffran vara uppe i flera tusental? Nyligen.se listar minst 800 av dem.

En intressant sak med bloggartikeln var att den fortfarande kändes relevant som beskrivning av fenomenet, även om jag kanske svängde mig lite väl mycket med ordet ”nätdagbok”. För som Fashionista så vist konstaterade häromdagen: dagbok på nätet är sooo yesterday.

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till Om bloggar

  1. anna skriver:

    vad ska man säga är skillnaden mellan en blogg o en nätdagbok egentligen.

  2. N|. skriver:

    Och statistik när det gäller nätet är ungefär som att jaga intvålade blondiner… :)

Kommentera