Popjunkien

Vilka charmtroll!

Jag skulle faxa iväg en grej på jobbet och såg att det låg några reklamfax i inkorgen. Ni vet svartvita papper med texter som ”Vi sköter städningen åt Er” (hallå, år 2005 säger man inte ”er” och man skriver det inte med stort E).

Och då slog det mig att det är så charmigt gammeldags att spamma via fax. Tänk att personen bakom företaget X har tänkt att om han/hon skickar ett fax får han/hon nog kunder på tråden. Vilket påminner mig om en tid för inte allt för längesedan när jag jobbade på kontor i London och vi faxade ut nyhetsbrev till kollegorna och dessutom faxade pressreleaser till tidningar.

Samma kontor hade också en policy: faxpappret var tvunget att vara ljusblått, så chefen kunde läsa sina fax på färgat papper.

Men hur som helst, gammeldags faxspam känns mycket mer harmlöst än mejldito.

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Vilka charmtroll!

 1. N|. skriver:

  Faxreklam känns helt rätt retro. Man borde egentligen stoppa in det i något jobb…

 2. Johanna skriver:

  Fast vi har ljusgult papper i faxen fortfarande, apropå din chef. För att man ska se att det är ett fax. Suck…

 3. Reblo skriver:

  och bara en ovetenskaplig fråga – hur ofta får du ett fax? Jag tror fasiken att jag inte fått ett enda på de dryga två år som jag jobbat här.

  Och N: fantastisk kampanjidé! Den snor jag rakt av :)

 4. N|. skriver:

  Well. Idén är inte ny. lord Fredruk und ich har redan diskuterat det … :)

Kommentera