Popjunkien

en helg i konsumtionens tecken

För första påsken i mitt liv har jag inte firat den (dvs ätit påskmat och prinskorvar) utan bara softat och varit ledig. På långfredagen hyrde jag bil och åkte till Kungens Kurva för en heldag på de stora affärerna med hemmatema som ligger där. Fatta att jag hann med två besök på IKEA under samma eftermiddag!

Känslan av att ha en bil och att få åka vart man vill så fort man kan var hur bra som helst. Hyrbilskillen skrattade dock när jag lämnade tillbaka bilen morgonen efter: ”du har ju bara kört fyra mil!”. Jag sade inte så mycket i mitt försvar men tänkte för mig själv att om jag inte åkt vilse genom södra länken tre gånger hade mätarställningen säkert varit minst en mil lägre.

Nåväl, ett urval ur min shoppinglista från Kungens Kurva-turnén:

- PS skåp (äntligen ska vi gömma undan DVD-spelare, tevespel och tillhörande sladdar!)
- matta till vardagsrummet
- matta till hallen
- handdukar, badrumsmatta och duschdraperi (vi bytte ut de gamla tivolifärgade mot lite skönare beiga varianter)
- en helfigursspegel (bye bye stå på toalettlocket för att se hur byxorna sitter)
- växter (äntligen!)
- tre lampor (varav den ena gick sönder när jag kom hem)
- rengöringsmedel, tvättmedel, diskmedel, plastpåsar, disktrasor, grön såpa

Och när jag för en gångs skull hade en bil tänkte jag att jag skulle göra något så vuxet som att storhandla på City Gross. Men gud så svårt det var! Hur ska jag kunna veta vad jag ska äta om en vecka? Det slutade med att jag köpte tre Danoneyoghurtar till extrapris, en burk oliver och ett paket skinka.

Annat inhandlat under helgen: påskägg till J, mörkbrunt linnetyg till den hemmasnickrade sänggaveln, tre vita blomkrukor, tre svarta toppar, en kavaj, en väska och värmeljus som luktar melon.

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till en helg i konsumtionens tecken

 1. Elin skriver:

  Haha, jag skulle nog prestera 10 mil på sträckan city – Kungens Kurva om jag körde utan kartläsare :)

 2. Johanna skriver:

  Jaha, jag sa ju om bilen, att du fick låna. Sorry att jag var så sent ute med mitt SMS om omlottklänningarna men vi var på bio och såg skitbraiga Bröder. Oh my vilken stark film! Rekommenderas. Och så är det nästan samma PS-skåp som vi har fast vår är på längden istället för höjden. Värsta shoppingdonnan du är!

 3. anna skriver:

  storhandla är tråååkigt! heja småshopping(på obs!)

 4. annan skriver:

  den där lampan köpte vi förra måndan. :) tyvärr inte lika fin i källarfönstret som jag hade tänkt mig, men den passar säkert nån annan stans.

Kommentera