Popjunkien

Senaste läsningarna

På Pocketshop på Arlanda fick jag hjärnsläpp och köpte bara med mig två böcker: en som var förskräcklig och en som var okej men inte superbra.

1. Vingklippt ängel av Berny Pålsson, en självbiografi om en destruktiv och psykiskt sjuk effektsökerska. Jag tyckte den var tråkig, ganska förutsägbar och ointressant (även om själva historien bakom så klart är skithemsk).

2. Blonde av Joyce Carol Oates, en tjock roman baserad på Marilyn Monroes liv. Den var klart mycket mer engagerande än den första, även när jetlagen var som värst försökte jag läsa lite då och då bara för att få veta meeer. För det är konstigt med Marilyn, man tror man kan hennes historia men så klart är hon så mycket mer människa än en blond pinuppa med porrmun. Det var en bra bok, fascinerande historia som knöts ihop på ett snyggt sätt. Och hela objektifieringen av Marilyn var sorglig. Men jag störde mig skitmycket på alla korrfel och översättningsmisstag i boken.

Med mig hem har jag två böcker som jag hittills bara hunnit skumma lite i: The best of McSweeney’s, volume 1 med min favvo Dave Eggers som redaktör och Dave Gormans Googlewhack adventure av Dave Gorman (engelsk ståuppkomiker som både jag och J gillar mycket).

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Senaste läsningarna

 1. annan skriver:

  jag läser blonde just nu, fast på engelska, så jag slipper korrfel och översättningsmissar. jag tycker den är fantastisk och jc oates skriver såååå braaaa.

 2. Sara skriver:

  Åh, jag älskar Blonde. Håller faktiskt på att läsa den för andra gången just nu. Men jag ska läsa den på engelska när jag kommer över den. Oates är för övrigt en fantastisk författare!

 3. Jessica skriver:

  När jag läste Vingklippt ängel ville jag verkligen gilla boken (hade sett fram emot den), tyckte dessvärre att den var ett sömnpiller (ligger fortfarande halvläst i bokhyllan). Känns som det gått lite inflation i böcker om tragiska människoöden på något vis.

 4. Morgan Svensson skriver:

  Jag läser Blonde nu och tycker det är en oerhört välskriven och intressant historia som också ger så mycket mer än ett ”porträtt” av M Monroe. Oates ger en varm och inkännande bild av Monroe tycker jag. Finns det någon annan som kan skildra det moderna USA så fantastiskt genom några människoöden? Och vara så underhållande, seriös och gripande. En fantastik författare tycker jag.

Kommentera