Popjunkien

Hjärtsmärta

”Lyssnar du på popmusik för att du är olycklig, eller är du olycklig för att du lyssnar på popmusik”?

Jag vet, det har blivit ganska mycket SVT-love här på sistone, men jag måste bara uppmärksamma ytterligare ett intressant inslag. Dagens Musikbyrån behandlade bland annat ”gråtlåtar” – sorgliga/vackra/smärtsamma låtar som berör. Ett ämne som jag nog tycker inte behandlas särskilt mycket nuförtiden, sedan man slutade spela in ”tryckarband” till klassfesterna i mellanstadiet har man inte helt och fullt hängivit sig enkom åt ballader och hjärtasmärtalåtar.

Nåväl, jag och Bono delar i alla fall samma gråtlåt: Johnny Cash-versionen av ”Hurt”. Se videon här till exempel.

Dela: Facebook  Twitter 

1 kommentar till Hjärtsmärta

  1. kicks skriver:

    i en mailserie mellan mig och övriga stjärnflickor våren 2002 som hade subject: masspsykos försökte reda ut om vi blev knäppa i huvudet av kents nya (vapen och ammunition) eller om vi var knäppa och psykiskt instabila från början och det var därför vi lyssnade på kent. tror aldrig att vi kom fram till något bra svar. undrar hur det ska gå den här våren…

Kommentera