Popjunkien

Min första femma

Okej, det är måndag men jag kunde inte motstå gårdagens söndagsfemma.

1. Vilken var den första artist/grupp du vet med dig att du gillade?
Det blandband som alltid spelades i bilen när jag var liten, just den blandning låtar inspelade från radion som till och med pappa brukade gnola med till. Tre låtar minns jag starkare än andra: The Rose med Bette Midler, You’ve got a friend med Carol King och Tropical Summer med Agnetha Fältskog.

2. Vilken var den första skiva du köpte själv?
Sha Boom R.O.C.K. på LP, jag och min syster fick dela på den. Jag är himla stolt över att det var just den som var den första, jag misstänker att många mörkar sitt mörka förflutna och låtsas om att den första skivan var långt mycket creddigare än den var.

3. Hur var din första konsert?
Överväldigande. Carola i Parken Zoo i Eskilstuna ca 84/85. Jag fick en vit t-shirt med Carolas ansikte på i svartvitt. Min andra konsert (och den första som jag själv betalade biljetten till) var New Kids on the block i Globen. Samma konsert där jag uttalade det klassiska: ”jag ville grina när de kom upp på secenen, men jag kunde inte”.

4. När var du på konsert senast?
I november. Interpol och Bloc Party på Mondo. En av de roligaste konsertkvällarna på lääänge.

5. Längst fram, längst bak, i mitten eller på sidan?
På sidan, ganska långt fram. Sidan är bäst för att cruisa fram och tillbaka för att få bäst blickfång över scenen, samtidigt som man kan gå längre bak om ljudet är för dåligt/för högt. Jag kan också bli lite rastlös under konserter, längta efter en favoritlåt eller önska att en dålig låt tar slut och då är det bra att kunna förflytta sig vid behov.

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till Min första femma

 1. Buster skriver:

  Efter konserten i Globen hade min dåvarande därefter alltid hängselbyxor och en stort
  peacesign hängades från halsen. Allt som saknades var en ”DRUGS SUCK” t-shirt.
  Mitt sista ex signerade viktiga papper med sitt förnamn och ”Wahlberg”.
  Det är något med dessa Donnie-fans.

 2. Buster skriver:

  Du får ha överseende med svenskan, jag är nyvaken.

Kommentera