Popjunkien

Om listan

Jag förstår inte varför det pratas så mycket om att listan över saknade efter katastrofen i Asien borde offentliggöras. I Aftonbladets enkät verkar hälften vara för publicering av namnen på de saknade.

Jag kan inte komma på en enda anledning till att privatpersoner skulle ha intresse av en sådan lista annat än för att stilla morbid nyfikenhet. Är man direkt berörd av allt det otäcka är man väl informerad ändå? Jag tror att en publicering enbart skulle leda till onödigt och påtvingat offentligt lidande för anhöriga. Och är det dessutom så att inbrottsrisken hos de saknade ökar är det ensamt en anledning nog till att låta Rikspolisstyrelsen ta hand om listans existens och uppdateringar själva.

Dela: Facebook  Twitter 

1 kommentar till Om listan

  1. anna skriver:

    åh. så skönt med lite sensibla inlägg när det gäller det här!

Kommentera