Popjunkien

Babel

Jag tror att det här är sånt som man inte får skriva om på internet. Eller sånt man borde hålla för sig själv för att framstå som kulturellt korrekt. Men eftersom hela den här bloggens grund bygger på att man inte ska popkulturskämmas så tar jag bladet från munnen och bara säger det:

Jag har aldrig sett ett helt avsnitt av Babel.

Och detta beror enbart på att jag *viskar* inte är så förtjust i Daniel Sjölin. Den där – förlåt – spjuveraktiga tonen som hyllats i flera år nu upplever jag bara som irriterande och jag tappar intresset. Trots att jag tycker mycket om litteratur och läsande.

Men! Nu när nu underbara, okonstlade Jessika Gedin är ny programledare, och programmet har fått ny sändningstid, och premiäravsnittet innehöll både Caitlin Moran och Karolina Ramqvist, ja då bänkade jag mig. Jag till och med låg ner i soffan (medan min man målade i hallen – hej könsroller) och såg hela programmet från början till slut. Jättebra var det (förutom den pinsamma dialogen mellan 1 engelsktalande och 3 svenskar).

Som ni då kanske förstår var ju inslaget med nämnde Sjölin som ”detektiv” helt överflödigt. Släpp sargen och låt detta nya format få jobba på i sin egen glans. Han behövs ej.

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Babel

 1. Alexandra skriver:

  Har inte heller sett ett helt anvsnitt, men nu kanske! Ska ge det ett försök!

 2. erika skriver:

  men! lyssna på hans sommarprat, det är makalöst bra. och, (jag visste inte vem han var innan, men jag tycker inte att han lät så spjuveraktig, så det kanske är ok på den punkten också, för din del menar jag). jag har för övrigt inte heller sett ett helt babel.

 3. alex skriver:

  Men jag vet! Visst är det bara bäst!

 4. Limp skriver:

  Nä, jag gillade inte den där spjuverns sommarprat heller.

Kommentera