Popjunkien

Mitt sommarlov

Oj, hur gick det så här lång tid innan jag skrev? En sak är säker: jag tog i alla fall ingen såndär semester från internet som många deklarerade innan sommaren. Tvärtom, jag har nog aldrig tidigare läst så mycket internet som i år – iPhone plus nattmatning av bebis är en fantastisk kombination.

Men skrivandet blev det inte så mycket med som ni märker. Smyger igång med en klassisk Alexandra-enkät som jag sommarifierat.

SOMMARENS VILL HA: en ny garderob. Jag är just nu i twilightzonen mellan gravidtajts och fodralklänningar. Jag är inte särskilt tjock, bara inte jag än. Så i helgen skänkte jag två säckar kläder – hösten ska rivstartas med en uppgradering av ALLT. (Tjuvstartade med ett reafynd: en skinnklänning för 74 kronor).

SOMMARENS KLÄDSEL: väldigt 90-tal: linne och kort kjol eller cykelbyxa. Skor med traktorsula. Jag har varit oinspirerad – mest eftersom jag inte vet vilken stil jag kommer ha och hur kroppen kommer se ut när det är klart.

SOMMARENS SMINK: mindre än vanligt, för dagen innan Levi kom färgade jag ögonbryn och fransar för första gången. Vilken grej! Jag fick ansiktshår som matchade resten!

SOMMARENS FRISYR: uppsatt och solblekt. Jag håller ju på med ett blekningsprojekt som ska färdigställas nästa vecka. Målet är Billie Pipers färg om ni minns? Vilket gör att jag tillfälligt är blondare nu än jag varit på 20 år.

SOMMARENS HÄNDELSE: jamen Levi så klart. På andra plats bröllopet mellan vännerna M och E. Äntligen!

SOMMARENS LÅT: radioreklamen för 118 800 som sjungs med ”snygg” ”tjejröst”. Jag har kört mycket bil i sommar och har väl snittat den här låten tre gånger om dagen på bilradion. Varje dag.

SOMMARENS PLANER: när nu barnet kommit har jag på allvar tagit tag i planeringen av vår australienresa. En repris på förra föräldraledigheten är det tänkt.

SOMMARENS SAKNAD: eftersom vi var på landet en hel månad i sträck har jag mest saknat stan och rutiner. Lyxigt att vara med familjen på min barndoms gård hela sommaren men GUD vad jag BEHÖVER stan. Jag är som Underbara Clara fast tvärtom (vilket givetvis är en komplimang till Clara, inget annat, älskar’na).

SOMMARENS SJUKA: Bobo var tydligen allergisk mot myggor. Några bett var så illa att han inte kunde gå utan att halta och ena armen svullnade upp till dubbla storleken.

SOMMARENS DROG: tydligen vanligt vin, för efter ett endaste glas bubbel på ovan nämnda bröllop blev jag som Ozzy Osbourne. Skyller på sömnbrist och resthormoner efter graviditeten. För förra veckan drack jag ”som vanligt” med Johanna och levererade som en normalkväll.

SOMMARENS ROLIGASTE: är barnfamiljsrelaterat. Den här sommaren har jag knappt gjort något som jag själv tycker är kul (utöver internet och böcker). Jag har bara vallat runt barn i olika storlekar på olika för dem anpassade evenemang. Men två visade sig vara riktiga pärlor även för mig.

1) barnteater med Rita Prick på Sagostigen. Jag hade roligare än barnen! Jag skrattade högt! Jag återberättade skämten när jag kom därifrån!

2) Superhjältekonserten med Supersnällasilversara och Stålhenrik. Åh vad fint det var att se Bobo bli alldeles starstruck. Det här var också startskottet för den totala superhjältegalenskap som hela familjen hamnat i. Min roll är att göra superhjältemasker, nu ikväll gjorde jag en lila Power Ranger och en Spiderman. (Det här känns längesen).

SOMMARENS KÖP HYRA: hyrbilen! Vi lämnade tillbaka den igår efter fem fantastiska veckor av frihet. Hela familjen har verkligen älskat att ha en egen bil. Kanske blir det här året då vi faktiskt köper oss en bil, och reser som (jag inbillar mig att) vanliga tvåbarnsföräldrar (gör).

SOMMARENS HUMÖR: under utveckling kan man kanske sammanfatta det? I juni ganska stressad men utsövd, i juli helt overkligt trött och disträ (Levi sover på dagarna och är vaken på nätterna), mot slutet av juli väldigt bortkopplad, nu i augusti bortkopplad med ökande puls.

Det är bara tre veckor kvar tills jag börjar jobba igen så jag är något otålig men ändå tillfreds med tillvaron och mina val. Familjesommaren var härlig men jag tänker vara extremt ego nu de här sista veckorna. Bobo på dagis, bebisen rätt lätthanterlig, nu ska JAG få lite utrymme också efter en hel sommar av aktivitetstvång (ja, jag är som ett barn när det gäller egentid).

SOMMARENS ORD: superhjälte kanske? Eller tvåbarnsmamma.

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Mitt sommarlov

 1. MammaCita skriver:

  Men superhjälte och tvåbarnsmamma har ju samma betydelse!

 2. Ylva skriver:

  Roligt att bloggen är tillbaka, har saknat den!
  Skrev innan om svenska kändisars namn och har hittat bloggen jag tänkte på (äntligen), tack vare Underbara Claras graviditet, nämligen http://nyabebisar.blogspot.com/.

 3. C skriver:

  Yes! Australienpepp! Var kommer ni att hålla till någonstans? Hör av dig om ni vill ha tips på bra ställen i Sydney och norrut.

Kommentera