Popjunkien

Filip och Fredriks podcast

Nu har jag lyssnat på Filip och Fredriks radioprogram och kan konstatera några saker:

Jag trodde JAG blandade svenska och engelska lite väl mycket ibland men inget slår de här två. Filip mest men även Fredrik, som inledningsvis stod för den fantastiska meningen ”om jag ska provida… eh kontexta litegrann…”. Filip pratade sen om biopics säkert tio gånger.

Det är lika stressigt att lyssna till dem i det här formatet som att titta på dem i exempelvis På Spåret. De vill så himla gärna vara först med varje skämt och varje onödig fakta att de nästan fysiskt brottas om ljudutrymmet. Vilket gör att de drar lite väl banala slutsatser ibland: de tror att svenskarna äter mycket thaimat nuförtiden för att svenska män ”importerat” kvinnor hit. Eller så hänger det ihop med att en halv miljon svenskar semestrar i Thailand varje år?!

Nåväl. Det här ska ju vara ett snabbt och spontant format så jag ska inte analysera sönder det. Allt som allt ett helt ok första försök i genren. Men om man får hoppas på roligare gäster nästa gång så gör jag det. Kanske något så vågat som en tjej?

Nu är ju gästerna i ett F&F-program alltid sekundära men det blev så plågsamt tydligt vid ”intervjuerna” med Håkan Hellström och Dr Alban, då intervjuobjekten inte fick säga något alls egentligen.

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera