Popjunkien

Big Inn i Köping

Mig passar ett nytt radioprogram från Filip och Fredrik alldeles utmärkt. Jag har kört en stenhård podcastvår och när jag ibland är gravidvaken på nätterna är det just radio jag använder för att tvångssomna igen.

Därför har jag ännu inte hunnit lyssna på ovanstående program, men jag hörde åtminstone inledningen igår. Och log åt att programmet startar på parkeringen till Big Inn i Köping.

Big Inn är ett köpcentrum som invigdes på 80-talet någon gång. Och som jag då tyckte var så otroligt exotiskt och spännande. Ett centrum med flera butiker! Jag bodde ändå i Eskilstuna men det var alltså i betydligt mindre Köping jag för första gången kände något som liknar dagens shoppingintresse.

Så klart förknippat med en känsla av frihet – det var när vi sov hos mormor och kusiner vi fick chans att testa egna val och egna inköp. Det var exempelvis på mataffären i Big Inn, och jättelilla lokala butiken Kolsva Handel, som jag för första gångerna köpte plockgodis själv. Vilket gör att jag än idag förknippar båda affärerna med colanappar. Det är säkert ett efterkonstruerat minne men det kan vara så att dåtidens lokala Vivo-butik inte ens hade colanappar.

Jag har tidigare gästbloggat om den unga shoppingspänningen hos 365 saker.

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera