Popjunkien

Flyttjunkien

När man flyttpackar minns man hur jobbigt det är och att man aldrig mer ska gör det igen. Lite som att vara bakis eller föda barn.

Jag är just nu inne i guvajobbigt-fasen och tänker aldrig någonsin flytta igen.

Tidigare idag försökte jag räkna mina flyttar genom åren och kom fram till ungefär följande:

Jag har bott på 4 adresser i Eskilstuna; mitt föräldrahem i 18 år och sedan tre olika små lägenheter under åren efter gymnasiet.

1997 och 1999-2001 bodde jag på 8-10 adresser i London. Jag minns ärligt talat inte alla längre, vissa var så flyktiga och det börjar vara så länge sedan. Men jag har bott både norr och söder om Themsen. Mest norr.

När jag pluggade i Sundsvall bodde jag på 2 olika adresser. En studentlägenhet jag delade med en annan kille, ett kollektiv där vi var fem.

Här i Stockholm har jag bott på 3 adresser, och flyttar snart till min fjärde.

Det blir minst 17 stycken flyttar. Jättemånga för en sån tryggis som jag!

Har ni flyttat många gånger?

#blogg100

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Flyttjunkien

 1. Limp skriver:

  Har inte bott på så många olika ställen, men är ju från Leksand och har bott på fem olika adresser i Östersund och sju olika här i Stockholm. Så ja, det är ju tretton flyttar iaf.

 2. Jenny skriver:

  Räknade ut antal adresser jag har bott på, en del bara någon månad eller så men det här kom jag fram till (jag har inte räknat med dubbelboende pga skilda föräldrar så egentligen är det ju fler):

  Göteborg med omnjed: 18 olika adresser (8 av dom innan jag fyllt 18 år)
  Sundsvall: 2
  London med omnejd: 3

  Jag vill heller aldrig mer flytta men jag tror det är osannolikt.

  Lycka till med resandet, packandet och flyttandet!

  Kram

 3. Jenny skriver:

  Hm, två flyttar i hemstaden och sen sex till här i Göteborg. Och en flytt till och från München också. Har också flyttat nu i påsk och känner precis som du: Aldrig mer!

 4. Theres skriver:

  Första flytten var från föräldrahemmet där jag bott i 20 . Två studentboenden, ett i studentkorridor utanför Örebro och den andra i en trea i Arlöv tillsammans med en kursare. Hem till E-tuna för att bli sambo med nuvarande maken. Flytt från helt ok 2:a till jättefin och onödigt både stor och dyr 102-kvadratare (vilket val…. Vi kunde ha köpt en lägenhet och sålt med vinst istället!) Därifrån till att hyra hus av svägerskan mycket prisvärt och vidare in till standardtrea i två år under mannens studieår. Slutligen husköp väldigt tryggt och nära familjehemmet! Det blev sju flyttar, alldeles lagom för en ännu större tryggis ;) Önskar ytterligare en flytt i livet, och det är till farmors hus :)

  Tänker på min/vår klasskompis som vid 12 års ålder flyttat 13 gånger. Nu bor hon i hus med familj och verkar ha det bra.

Kommentera