Popjunkien

Tusen möjligheter, t ex ett piano

Att nya lägenheten har väggar i stället för öppen planlösning kommer förbättra vårt liv på så många olika sätt. En sak jag jag precis kom på är att det stora fina vardagsrummet med hela väggar och dörrar till exempel skulle kunna innehålla ett piano. Det första boendet i mitt vuxna liv som är tillräckligt rymligt för ett instrument.

Min plan är att våra barn ska ärva sin pappas supermusikalitet och att jag ska vara en såndär ”balettmorsa” som tvingar mina barn att bli bra på det jag själv aldrig lyckades med. I mitt fall: kan knappt spela Kalle Johansson trots NIO år i musikskolan. Trots att jag tragglade ledmotivet till Pianot som hemläxa i flera av de åren!

Nä, ska det bli något piano spelat på en sandstrand (så stökigt?) i den här familjen får jag hoppas att mina ungar fastnar för det.

Jag får vara den som hjular i bakgrunden i stället.

Om jag kunde hjula menar jag.

#blogg100

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till Tusen möjligheter, t ex ett piano

 1. annalin skriver:

  Nämen det här var brand-new-information!
  Hur har du lyckats hemlighålla att du spelat piano i 9 år i musikskolan!? (Spelade ens JAG så länge?!)

  Jag har faktiskt funderat på att lägga upp en instruktionsvideo på min blogg på hur jag lär alla mina småkottar att spela You-u-uo-uo-åh-oh. Det tar bara fem minuter att göra barn lyckliga (med TVÅ händer och ENBART svarta tangenter!) och det borde väl funka på dig också!?

 2. Rebecca (admin) skriver:

  alltså jag är inte urkass, men långt ifrån hur bra jag skulle kunna vara. Under perioder hade jag en gitarrlärare (!) som pianolärare, kan kanske ha bidragit till att jag stagnerade. Och att jag mellan 12 och 16 tyckte det var extremt pinsamt att hålla på med musik. Jag började när jag var 9 och slutade när jag var 18. Sista året i gymnasiet hade jag till och med piano på lektionstid.

  Jag tycker din tutorial-idé låter urkul! Skulle man också kunna applicera på vuxna, t ex mig själv. Popjunkien lär sig spela You! Som Alex Schulmans försök att lära sig spela Sista morgonen… Men nu har jag ju iofs avslöjat att jag är ”dopad” efter mina många år i musikskolan.

Kommentera