Popjunkien

Fifty Shades of Jättekonstig

Jag älskar Twilight, Hungerspelen och Cirkeln. Jag har inte sträckläst den genren på länge så när jag läste Rockspindelns inlägg om Fifty Shades of Grey tänkte jag att det var dags. Beställde alla tre i ett svep.

Nu har jag läst ut den första och… ja… Den var jättekonstig! Grundstoryn är väldig lik Twilight: klumpig och oskuldsfull – men witty så klart – tjej möter mystiskt vacker och svår man med extravaganta vanor. Men Fifty Shades är betydligt råare än Twilight, inte hälften så välskriven som Cirkeln men med samma typ av framtidslöfte i texten som alla tre trilogierna ovan. Första kärleken, ungdomlig dåraktighet, will they won’t they, osv.

Men de där extrema inslagen är bara konstiga. Tror inte jag läst något liknande någonsin? Det är meningen att vara hett men på vissa ställen är det bara skrattretande. Ni som läst förstår vad jag menar när jag pratar om den där jävla läppen och alla ögon som rullar och spelar och mörknar och skelar och jag vet inte vad.

Nåväl, knäcker tvåan idag.

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till Fifty Shades of Jättekonstig

 1. Helen skriver:

  Haha! Jag läste tvåan också men sen var jag så jäkla trött på klyschorna! Du kommer få se. Jag ÄR FÖR mer pirr i böcker, är bara besviken på hur taffligt författarinnan hanterar ansvaret.

 2. Haren skriver:

  Haha! Precis så. Jag blev galen på den där läppen. Och allt snack om Fifty shades si och så. Och hennes jäkla inner godess. Jag vägrar att läsa tvåan men ändå någonstans långt inne så vill jag ju veta vad som händer.

 3. e esteban skriver:

  Ja vad fan. Jag har precis läst ut trean, och störde mig ohyggligt mycket på:
  1, Läppen. SLUTA BIT!!
  2, Sluta tänk/säg Oh my!
  3, Sluta skriv inner goddess!
  4, Och för the love of god – han bara ”kom för mig” hon bara ”okej *kommer*”

 4. Men alltså cirkeln – var är den välskriven? Den är massa olika saker men jag kan absolut inte säga att den är just det.

 5. Katarina skriver:

  Jag läste alla tre! Mest för att det blev tvångstanke på att se hur många sätt hon kunde beskriva deras gemensamma orgasmer (alltid) och hur hans kontrolltendenser/stalkerstil var ”charmig” (alltid)

  Och var enda gång hon på något sätt sa ifrån så ba: Mörknar hans ögon och han sexar upp henne, hon tappar fattningen i en orgasm och glömmer att han är en psykotisk kontrollfreak.

  Ska dock gott erkänna att jag sträckläste ettan :) Men sen.. nej nej nej.

 6. Ellie skriver:

  Haha Cirkeln välskriven? Say what? hahaha X)

Kommentera