Popjunkien

Dafo

På den småbarnsvänliga tiden 07.15 repriseras just nu den vuxenvänliga tv-versionen av Dafo. Det slutar oftast med att jag sitter ensam kvar för mina barn (6 och 2) är definitivt mindre i målgruppen än vad jag (33) är.

Sven och Olof från Klungan och Mammas nya kille har gjort Dafo i snart tio år, sedan några år i tv-form. De spelar också seriens huvudpersoner som inte leker med dockor – de jobbar med miniatyrer. I den senaste säsongen blir de hela tiden störda av den nya karaktären Matte vilket har lyft hela serien.

Mina favoritkaraktärer är Skuggan och Mia pga deras fantastiska röster. Och samtliga versioner av Mattes muskeldocka. Det här avsnittet summerar på ett bra sätt.

Det är många saker jag älskar med Dafo. Men jag tycker att framför allt Olof Wretling har en tajming och en ton som är både rolig och vemodig. I allt han gör. Om ni inte lyssnat på hans vinterprat och sommarprat – gör det. Några av de bästa jag någonsin hört.

Dela: Facebook  Twitter 

1 kommentar till Dafo

  1. Magnus skriver:

    Håller med fullständigt! Det är fantastiskt bra. Det var en stor sorg att jag idag upptäckte att det var slut för den här gången.
    Häromdagen hörde jag sonen citera för sig själv ”det är inte dockor, det är miniatyrer” på ett riktigt bra försök till något slags norrlandsdialekt. Det gladde pappan.

Kommentera