Popjunkien

Lucka 9. Berätta om en av dina favoritlåtar.

Som med många andra ämnen i den här utmaningen är det svårt att välja bara en. Och efter alla år med den här bloggen har jag redan hunnit skriva mycket om vad jag lyssnar på.

Men så kom jag på att 2011 var året då jag äntligen fick se Arcade Fire live. Och att de till på köpet spelade Neighborhood #3 som sedan länge är en av mina favoritlåtar i hela, hela världen.

Kvällen minns jag som en av de trevligaste – och konstigaste – i år. Spelningen var på Popaganda. Strax till höger om stora scenen kunde jag se ända hem till mig själv. Framåt slutet av konserten lade sig en dimma över hela Årstaviken och stämningen var (faktisk!) lite trolsk sådär. När låten började gjorde hjärtat kullerbyttor och jag dansade i utkanten av folkmassan. När jag strax efter kollade mobilen hade jag 8 missade samtal från min man.

Ringer hem och bara ”Levi andas så konstigt”. Så jag springer genom hela området, upp till Ringvägen, in i en taxi. Hela tiden hör jag tonerna av konsertens sista låt. Är hemma på två minuter, kliver ur taxin och hör konserten sluta på andra sidan viken. Ser inget för att allt är inbäddat i tjock dimma. Går in och upp och konstaterar att Levi ”bara” har krupp. Enligt 1177 var det många barn som hade det just den kvällen. Kanske hängde ihop med dimman och luftfuktigheten. Eller med Arcade Fire.

Lisa och jag på Popaganda. Hög luftfuktighet var ordet.

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera