Popjunkien

Tintin-luggen

När man är gravid tappar man inget hår alls. Den ackumulerade mängden hår tappar man i stället när barnet kommit – ofta i samband med att man slutar amma. För mig som inte ammat mina barn har tappet kommit prick fyra månader efter förlossningen, dvs oktober då båda är födda i juni.

Och då blir det så här:

Oktober – tappa jättemycket hår. Alltså JÄTTEMYCKET. Hår på de sjukaste ställena. T ex i kylskåpet och i barnets blöja. Stor genans när en hel familj fraktar omkring mammans långa hårstrån överallt.

Från och med november: håret börjar sakta men säkert växa ut igen.

Spola fram till mars och du har en helt galen frisyr. I mitt fall en 4 cm lång Tintin-lugg framför den vanliga frisyren. Jag ser samtidigt lätt flintis ut på högersidan under benan.

Sist hade jag lugg under den här perioden och led inte alls. Nu har jag nån sorts snedbena medan jag låter luggen växa ut och ja, jag LIDER hela tiden.

Jag ska ta en bild om jag vågar, ni kommer inte tro era ögon.

Dela: Facebook  Twitter 

9 kommentarer till Tintin-luggen

 1. elisabeth skriver:

  Jag oxå! Damn it jag visste att jag borde skaffa lugg för att dölja konstigheterna som försiggår i min panna…
  Vad tror du om världens lockigaste lugg?

 2. Josefine skriver:

  Haha.. jag var helt knäckt när håret började trilla av. Ganska exakt fyra månader senare för mig också (ammade inte heller). Jag satt hos frisören och hon bara ”oj oj… ja här rasar det av i massor”. Då ville jag gråta och dö. Jag har inte nån direkt imponerande man som det är så det var hemskt. Och sen började det växa ut igen. Som bebisfjun över hela huvudet. Såg ej klok ut.

 3. Rebecca (admin) skriver:

  Ja Elisabeth, det är ju inte direkt Justin Bieber-potential på oss just nu.

  Josefine: du hade ju dessutom en Tintin-lugg i dubbel bemärkelse, höhö.

 4. elisabeth skriver:

  Hur blir hans lugg när han blir svettig undrar jag? Iom att den är sådär tjock o tung.

  Jag försöker mig på nån slags svepande sidobena, men svårt när man har småbarn som klänger o drar. Då blir den parkerad bakom örat – och vips syns de små fjunen igen.

 5. Rebecca (admin) skriver:

  när Tintin svettas ser han ut som han i Misfits:
  http://www.misfits.com/photos/current-shigeoMisfits_2006.html

 6. Veronica skriver:

  Själv har jag fantastiska vikar ala pappa. Snyggt så.

 7. Tove skriver:

  Håret trillar av efter fyra månader oavsett om man ammar eller inte. Det är skitkonstigt. Varför just 4 månader? Jag har typ varit avundsjuk på dem med tintin-lugg för då kan man iallafall kamma över´t med annat hår. Mitt blev bara sjukt tunt och stripigt all over.

 8. Tuna skriver:

  Är inte grejen att håret ramlar av när man inte längre är gravid (fast med viss fördröjning)? Alltså att det inte har med amningen i sig att göra. Hur som helst inte kul, man ser nästan lite sjuklig ut när håret tunnas ur vid ansiktet. Mina fjuniga flikar håller för övrigt i sig fast det är 2 år sedan det stora tappet ägde rum.

 9. Rebecca (admin) skriver:

  ”det stora tappet” – fniss

Kommentera