Popjunkien

Humorbloggar

Jag satt i juryn för Blog Awards förra året och jag vet hur svårt det är att snyta ur sig blogglistor på beställning och med begränsad tid. Det är synd, för återväxten i bloggtoppen är rätt dålig. Och tittar man på vissa av kategorierna är alternativen rent bedrövliga.

Särskilt humorkategorin. Jag tänker inte recensera de nominerade men jag önskar så att folk kunde se bortom Schulmangruppen när det ska recenseras bloggar år 2010. (Nu såg jag att det visst Guldpennan Alex var nominerad till, men det är lika illa). Jag har dessutom svårt för bloggar som är etiketterade som roliga. De bubbelfnissigaste upplevelserna har jag inte när jag vartannat år klickar mig in på Tjuvlyssnat, om man säger så.

Därför är det min plikt att dra ett bloggkunnigt strå till stacken. Vill du läsa bloggar som är roliga på riktigt ska du t ex börja med de här.

Tuffast av alla. Josefine skriver underfundigt om det mesta och bygger fantastiskt roliga bilder av ett vardagsliv. Hon kan konsten att skoja om sitt förhållande på ett smakfullt sätt. Inte sådär ”nu jävlar har jag bokat in massage för dyra pengar som gubben min får betala höhö” som vissa andra håller på. (Jag står inte uuuut med folk som raljerar över sina partners över huvud taget, särskilt inte på nätet. Nej jag tänker inte länka, ni vet kanske vilka jag menar ändå).

Bloggfrossa. Det är inte meningen att förminska Mikebike här genom att nämna honom jämte sin roligare flickvän. Men det är ett faktum: allra störst behållning av av de här två bloggarna har du om du läser båda. De har för jävla rolig jargong dem emellan och Mikebike har ett särskilt bra språk (en Guldpenna if you wish) som alltid är underhållande.

Linnea Wikblad. Så sjukt rolig, men även lätt melankoliskt allvarlig emellanåt. Linnea är någon som jag hoppas och tror kommer ha en plats i mediesverige för alltid. Hon pluggar radio i Pite, en stad jag i stort sett bor i själv med tanke på att nästan alla mina kollegor kommer därifrån. (Överdrift, det är 3 pers av 12, men ändå! Helt många! Fler än folk från Göteborg: 0 st).

Tommie X. Ibland skrattar jag så tårarna rinner åt bitchiga inlägg med snygga människor och roliga referenser. Som hans djupa analyser av Tre Kronor. Eller att han börjar ett inlägg med ”hej bloggjävel”. Eller listar favoritnamn och tänker kalla eventuella pojkar för Ettan och Tvåan i stället för att ge dem riktiga namn som Rex och Star.

The Viktor Report. Det kanske är en självgod liknelse men Viktor gör nu det som den här bloggen en gång i tiden var riktigt bra på, och det jag skulle fortsätta göra om jag var en heltidsbloggare. Snabba kommentarer om samtid och popkultur med regelbunden uppdatering. Oavsett om det är kvällstidningskritik eller politikanalys så är det alltid roligt och väldigt i tiden.

Jag var inne på det redan förra året. Anna Björklund är så smart att det gör ont, och dessutom rik och snygg och jätteyngre än du. Det är inte alltid jag håller ungdom före vishet men här är det i en så unik kombination att det måste uppmärksammas. Anna bloggar inte så mycket, men twittrar desto mer.

Avslutningsvis en länk till ett redan klassiskt inlägg hos i en episkt rolig blogg: Jonas AD om Blidösundsbolagets affischkampanj.

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Humorbloggar

  1. mikebike skriver:

    Ohoj! Jävlar i min lilla låda vad glad jag blev för ditt omnämnande. Mallig. Rörd rent av. Inget dåligt sällskap heller. Minsann. Omnämnd bredvid min flickvän (jag hon är mycket roligare), nyupptäckta linnea wikblad och framför allt min stora idol (som jag vet noll om egentligen) Jonas AD. Det här var den roligaste länkningen på länge. Tack Rebecca. Tack!

  2. Malin skriver:

    Haha, älskar att vi har exakt samma rss-flöde :) Håller med totalt men vill lägga till Jonas Cramby i gänget också.

  3. Miss Muffin skriver:

    åh herre gud. tack! finaste grejen att höra från den bloggare man läst längst av alla!

  4. tack för fantastiska tips!

Kommentera