Popjunkien

Salanderspekulationer rena silly season

Svenska nöjesmedier har ju tjatat i ett år nu om vilka skådisar som kan tänkas få rollerna i den amerikanska versionen av Män som hatar kvinnor. Här är länkar till några artiklar som pekar ut bl a Carey Mulligan, Natalie Portman, Kristen Stewart, Emma Watson, Scarlett Johansson och Sophie Lowe. Och det är ändå inte alla.

Men nu är det då bekräftat att Lisbeth Salander kommer att spelas av okända Rooney Mara. Vilket tydligen är en så stor nyhet att Metro använde den angelägna rubriken KLART SENT IGÅR på sin förstasida. Tur att man kunde sova sig igenom en sån dramatisk händelse hörni.

Det här himla spekulerandet påminner mig om hur det brukar låta i ett annat filmsammanhang: Bond. Innan Daniel Craig (som ju ska spela Mikael Blomkvist!) blev Bond år 2005 hade filmbolaget 200 namn uppe på förslag. Medierna spekulerade i minst tio av dem.

Samma sak med de där jäkla bondbrudarna. Här exempel på hur sex olika tjejer ansågs vara erbjudna rollen i Casino Royale.

I ärlighetens namn är väl nyhetsvärdet mycket större nu när det är en svensk historia som ska spelas in i Sverige, men ändå. Vilket tjaaat!

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera