Popjunkien

Gissa sandalen! Eller: det är svårt att köpa skor

Efter en vecka i sjuksängen stapplade jag mig in till Hasbeens-utförsäljningen i morse fast jag redan innan visste att det skulle vara förgäves. De få par som jag tycker är snygga (de med hög klack) är ännu för aktuella för att reas ut, och eftersom rean pågått sen igår fanns det heller inte så mycket kvar av det mindre snygga.

Därför sitter jag nu och beställer skor på nätet i stället. Och förundras över den sjuka kategorisering som förekommer i skobranschen. Att inspirationsshoppa skor online är typ hundra gånger svårare än det är att göra live. Fast man VET att det finns bättre grejer på nätet än i butiker. Två exempel (bland många, många):

1) Office
Visserligen kan man frisöka, men om man vill slötitta lite på utbudet så ska man göra det i inte mindre än 11 kategorier: Flats, Sandals, Espadrilles, Wedges, High heels, Mid heels, Ankle boots, Knee boots, Wellies, Accessories och Sports.

Jag är både shoppingkunnig och bra på engelska men inte ens med min vana kan jag avgöra vad som skiljer en mid heel från en ankle boot. Eller varför inte platta skor, sandaler och espadriller kan kategoriseras ihop. För ni ska också veta att när man klickar på ett givet alternativ så trillar en rullista ner – och man får välja skor efter märke också.

Och för att ytterliga riskera missa snygga pjucks så finns det ännu fler underkategorier, t ex färg. Eller 12 stycken färger plus ett miscellaneous, för att vara exakt.

2) Din Sko
Måste bara visa att det är lika illa i Sverige. Här får Din Sko representera knasigheten. De må ha färre kategorier än Office, ”bara” 10 stycken, men de är desto mer förvirrande: Pumps, Ballerinor, Sandaletter, Sandaler, Sport & textil, Skor, Stövlar, Boots & kängor, Gummistövlar, Tofflor.

Såg ni?! Mitt emellan Sport & textil och stövlar hittar vi… skor. Vad gör de här vita tygskorna till mer skor än de här vita tygskorna? Och varför är det här en pumps när det här är en sandalett?

Man kan göra många roliga poänger med detta. Gissa sandaletten exempelvis. Eller ”Tänk snabbt! Ar det här en boot eller stövel?”

//

Förvirrande och avpeppande är vad det är. De har fan tur att jag är så enträgen och ändå hittar fram till det jag söker. Faktum är att jag kommer slå till på några jag just hittade i denna snåriga djungel som kallas Office.

När jag tänker efter är det nog likadant i de flesta webbshopparna för kläder också. Slängde just ett testande öga på Topshop.com. Bara fliken för klänningar innehåller sex olika alternativ, och bland toppar kan man välja på nio olika underkategorier. Osv osv.

Och Urban outfitters har 21 underavdelningar till kategorin ”Clothes”.

Det är inte lätt att vara shoppingintresserad.

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till Gissa sandalen! Eller: det är svårt att köpa skor

  1. Kicki skriver:

    Preciiiiiiiis det här tänkte jag häromdan när jag satt med datorn i knät och ville hitta mig en billig sommarsko. Eller sandal. Eller sandalett kanske det är jag är ute efter.

  2. home skriver:

    vxgyqgwqxlqxahplmyxcrfbrzn

Kommentera