Popjunkien

Thåström på Annexet

Förra helgen såg jag Thåström live för kanske tionde gången någonsin. En relativt bra gång, även om jag av diverse orsaker stod längst bak och aldrig fick så här bra vy som någon på konserten i Lund hade. Jag kan på riktigt knappt andas i slutet av det här klippet.

Scenen var den snyggaste jag sett på länge. Färgerna på backdropen och de stora runda lamporna var väldigt effektfulla i kombination med ett sobert band.

Mindre ehm… städad var publiken som såg ut som de var ett gäng fordonsgymnasister från -92 på återträff. 85 % var killar i fyrkantiga läderjackor och de flesta grabbigt fulla. Till tjejtoan var det ingen kö, och det har jag nog aldrig varit med om förut på någon konsert.

Apropå det ska jag nu skriva nåt som någon som googlar Thåström kommer kommentarsskälla på mig för. Jag ska i en Thåström-text skriva om Britney Spears. För: jag kunde inte låta bli att dra paralleller till när jag såg Britney i somras och förhållandet man-kvinna var prick tvärtom. Då var det inte ens tal om att försöka gå på toa kan jag säga er.

Mer Thåström då? En fantastisk nerv emellanåt, mindre inspirerande ibland. Jag må vara galen i honom och hans artisteri men jag har stundtals lite svårt för det elektriska scenspråket. Men i vissa partier (som klippet ovan) eller för mig nya favoriten Släpp aldrig in dom här är det perfekt för livestämningen. Tyvärr lyckades jag sjabbla bort nästan hela …som eld pga ett telefonhaveri, annars var den som vanligt oemotståndlig.

Avslutningsvis grämer jag mig på att jag trots att jag hade 10 cm klack inte lyckades se vad han hade på fötterna. Vad har Thåström för skor? Jag tänker kängor.

Resten av helgen spenderade jag också med medelålders vita män: mitt charmanta sällskap Cissi lånade mig boken om Pet Sounds. Återkommer om den.

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till Thåström på Annexet

 1. clara skriver:

  Hallå! Du har ju samma template som min hemsida. LOVAR att jag inte kopierat hehe. Upptäckte det nu. CLEANT.

 2. Magnus skriver:

  På konserten här i Linköping dök Bruno K. Öijer (Sveriges enda nu levande geni, enligt Thåström själv) upp som extranummer. Han framförde två av sina alster, den första ”a capella” och den andra till tungt industrimangel. Det senare var mäktigt.

  Håller med dig om scenen – förbannat snygg!

 3. Humlan skriver:

  jag gillar att snubbla in på en blogg hos nån som sett Thåström nästan lika många gånger som jag.
  Var också på annexet, stundtals kom ajg på mig själv med att stå och tänka på annat men stundtals var det så elektriskt underbart att jag fick rysningar.
  Vad jag egentligen tänkte skriva är att var inte ledsen om du sjabblade bort som eld för den framfördes något oinspirerat. (iaf om man jämför med tex på cirkus)

 4. Anna skriver:

  Sjukt snygg video. Var på annexet den 6/2 jag också. Vad filmar du med? får man fråga det?

 5. Anna skriver:

  Det kanske inte är du som filmat förresten, i så fall glöm min fråga.

 6. Rebecca (admin) skriver:

  Hej! Försökte svara på din kommentar igår men den verkar ha fastnat: det är tyvärr inte jag som filmat utan nåt lyllo som såg honom på Mejeriet i Lund :)

Kommentera