Popjunkien

500 (lite halvljumna) days of summer

Jag kanske spoilar lite om (500) days of summer nu. Läs på egen risk.

Jag och Malin såg (500) Days of Summer igår och eftersom vi var rörande överens om filmens största minus kan ni läsa här vad hon skrev om dem. Summerat: vi tycker att Zooey Deschanels karaktär är lika oförståeligt ”härlig” som t ex Amelie Poulain.

Känns väldigt mycket stereotyp indiekille att bli insnöad på någon som ska föreställa vara mystisk bara för att hon kan nynna med i en Smiths-låt. Jag vet inte om jag avslöjar alla indietjejers djupaste hemlighet här men: det är jättelätt att öva in musiksmak bara för konversationens skull.

Klokast i hela filmen är därför lillasystern som tidigt säger det som huvudpersonen Tom borde lyssnat på hela vägen: att någon har lika skumma intressen som du behöver inte betyda att ni är själsfränder.

Jag hade fastnat för att folk kallade den nya Garden State men jag tyckte inte om den här på långa vägar så mycket. Men ett plus i kanten för att Geoffrey Arend spelar goofy i båda. Kompisrelationerna och Toms tragikomiska arbetsplats är filmens stora behållning. Och scenografin. Jag vill också köra färgkoordinerade kläder med alla i min omgivning!

Ett slutligt plus för gulligt soundtrack. Lyssna/köp på 500daysmusic.com eller på en längre version på Spotify. En av mina två favoritscener i filmen hade ”Sweet disposition” som stämningslåt.

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till 500 (lite halvljumna) days of summer

 1. emma skriver:

  så om man råkar gilla Zooey Deschanel (eller t.o.m. Amélie!) kan man fortsätta se fram emot filmen och svära över att premiärdatumet på den lokala biografen har flyttats från 30.10 till ”på kommande”?

 2. Rebecca (admin) skriver:

  det kan man! Den VAR ju helt ok, men inte så bra som jag hade tänkt mig, helt enkelt.

  Hoppas den dyker upp hos dig snart också :)

 3. emma skriver:

  fint! nåja, det är ju mest för Matthew Gray Gublers skull jag vill se den ändå… ;)
  tack, det hoppas jag med :)

 4. Britta skriver:

  Men alltså, den ÄR ju för jäkla bra den där låten. Jag snubblade över soundtracket för ett par månader sedan och fastnade för det, men har inte sett filmen. Tror inte jag ska lägga tid på att göra det heller. Iaf inte på bio. Inte efter din recce. :)
  Kramy

 5. Miss Muffin skriver:

  Åh herre gud. klarar inte alls av de där härligt quirky tjejerna. Jag skrattade rakt ut när jag läste den här meningen: ”Jag vet inte om jag avslöjar alla indietjejers djupaste hemlighet här men: det är jättelätt att öva in musiksmak bara för konversationens skull. ” Fantastiskt!

Kommentera