Popjunkien

Bengtzings KAMP i direktsänd tv

Expressen nöjer sig inte med att göra gravida kändisar till offer. Nyblivna mammor får sig också en släng av sleven.

Linda Bengtzing fick barn för två månader sedan och var igår tillbaka på scen för första gången, i det tv-sända ”Lotta på Liseberg”. En rätt lång period utanför rampljuset och ett rätt lagom sätt att komma tillbaka in i det. Ett kort gig med dottern ute i kulisserna – vilken annan mamma har inte varit ifrån sin tvåmånaders under tre minuter?

Men Expressen Nöje tar fram stora fördomspennan och skriver en artikel där fokus ligger på att hon gjorde ett bra gig trots att hon fick barn för två månader sedan. I artikeln verkar det som att:

a) dottern bara är några veckor gammal. Nog för att hon ÄR sju veckor ny men det är ändå inte lika lite som om hon vore helt nyfödd.

b) att Linda fick kämpa extra hårt för att hon som nybliven mamma inte får sova. Nog orkar man sjunga en låt i tv i ett program som är en timme långt, ”trots” att man har en liten unge.

Hela artikeln är hopplös men det här stycket tycker jag säger allt.

Det blev inte bättre då Linda Bengtzing knappt hade fått sova natten till igår.
- Jag har ju ett barn nu och har inte fått mycket sömn i natt. Så man är ganska trött nu om man säger så. Jag har fått äta honung hela dagen för att få tillbaka energin så att jag skulle kunna uppträda ordentligt, säger Linda Bengtzing.

”Jag fick gåshud”
Lotta Engberg märkte inte schlagerstjärnans kamp.
- Nej, hon brukar inte vara nervös. Och det märktes absolut inte när hon stod på scen, säger Lotta Engberg.

De gör ju en höna av en fjäder!

Aftonbladet, som sällan gör en stor grej av Lotta på Liseberg, har idag bara en liten notis om Linda. Vad var huvudnyheten i den då, undrar ni? Hennes nya mörka frisyr.

Obefintligt nyhetsvärde även där kan tyckas, men det är åtminstone inte mammafientligt.

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera