Popjunkien

Alltid på Lorensbergsteatern

Bläddrade förbi ett vimmelreportage i förra veckans Hänt Extra och tänkte som så många gånger förr: ”hur kommer Göteborgs premiäraftnar se ut den dag den sista Triple & Touchen checkar ut?”.

Bakgrunden är att det så länge jag kan minnas alltid varit sådana som på riksnivå är C-kändisar som behandlas som creme de la creme i Göteborg. Varje premiär sedan 1923 har bevistats av Lasse Kronér, Harald Treutiger och Claes Eriksson. Alla alltid i sällskap med en ”söt fru”. Men det verkar inte direkt vara någon tillväxt underifrån bland vimmelgästerna.

häntextra

Den enda som är någorlunda ung i det aktuella sammanhanget är Stefan Odelberg (34) men han är magiker, så han har ju ändå ingen pondus. Jag googlar mig till att Triple & Touch har funnits sedan 1983 och således har dominerat de lite mindre coola vimmelreportagen i svensk skvallerpress i snart 25 år.

Notera att ytterligare en generationstypisk grej med Göteborgs gratisätare är att de heter samma sak. Av 15 kvinnliga premiärgäster på det här uppslaget heter två Carina, två Inger och två Kerstin.

Sen tycker jag att kändispremiärer är rätt menlösa överlag. Vem väljer att se en ny film eller show bara för Ola Forssmed sett den?

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Alltid på Lorensbergsteatern

 1. Prankmonkey skriver:

  Hjättat,

  så jävla bang on target, it hurts. Du har dock missat repen där tidningarna glatt intervjuar de som serverade.

  Grönköping redefined.

 2. Jenny skriver:

  och alla män heter glenn!

 3. Ulrika skriver:

  Hahaha!
  Det kan inte vara lätt att vara kändisreporter stationerad här i Götet där det hetaste vi har är Ingvar Oldsberg.

 4. Karin skriver:

  Haha! Can’t wait på att få läsa motsvarande om Malmömingel. Här finns bara gamla Wilmer X-are, någon musikalartist, Ola Ström och ett OÄNDLIGT antal kändisar som är helt okända för oss som inte har bott här sen 50-talet. Se Kvällsposten eller Sydsvenskan dagen efter en premiär på Malmö opera och musikteater. Inte en käft under 50 år.

Kommentera