Popjunkien

FOTC, Grazia och ”That dress”

I morse hade Svenskan ett stort uppslag om Flight of the Conchords. Vilket var trevligt även om delar av den är lite missvisande tycker jag. Särskilt misslyckade var de inte som musiker, det var ju tvärtom väldigt smart att göra humor av sin musikalitet.

Annars är det med FOTC som med tidningen Grazia. Man vågar knappt säga att man verkligen uppskattar det för att det just nu är så hajpat att det skulle uppfattas som ett tillrättalagt gillande. Jag tänker främst på senaste Rodeo då Grazia nämns på flera ställen, bland annat i modepanelens snack och i Andres Lokkos text om skvaller 2.0.

Det är nästan lite gulligt hur Lokko flyttar till England, börjar köpa skvaller och ser sig tvungen att hitta en popkulturell anledning att göra det. Visst, skvallret flyttar in på kultursidorna, men det är väl ingen nyhet i just Storbritannien? Som han själv skriver började det ju redan 1994 när Liz hurley gick på galapremiär i That Dress*. Och Heat, som startades 1999, har varit en av de största tidningarna i mer än tre år nu.

Jag tror att det kort och gott handlar om att skvaller, liksom alla andra tidningsgenres i England, helt enkelt görs med mer finess. Därför fastnar vi.

* Klänningen, som kan ses här, var i ropet så sent som i höstas då den tillsammans med andra kända LBD:s såldes på Harrods. Jag tyckte den var ful då och jag tycker den är vidrigt ful fortfarande.

Dela: Facebook  Twitter 

8 kommentarer till FOTC, Grazia och ”That dress”

 1. Astrid skriver:

  Åh, vart hittade du Lokkos love för Grazia-bekännelse? Måste säga att Grazia och Heat ju ändå är Rolls Roycen av skvallertidningar, de värsta är ”Take a break” ”Real lives” och alla de där. Min bästa artikel i en av dem var: ”How egg and chips ruined my holiday and left me in hospital”, haha! Bara i England.
  Den roligaste nya är ändå ”Look”, den känns som ett sign of the times. Kommer ut en gång i veckan och handlar bara om high-street shopping (med lite lite skvaller för att fylla ut, och en real life-historia), alltså bara om vad som kommer in på primark, dotty p’s, new look, warehouse etc. HELT galet!

 2. Astrid skriver:

  Men åh, läste just artiklen och där framgick just att Lokko skrivit om skvallret i Rodeo istället för i en SvD-krönika (som jag antog, och därför inte hittade.)
  Förresten Reblo, kolla Mighty Boosh! Tredje säsongen börjar på torsdag på BBC3. Världens roligaste och finaste serie!

 3. annalin skriver:

  Jag klickade lite planlöst på dina ”Sporadiskt”-länkar (fastän jag vill gå o lägga mig egentligen) men när jag tryckte på She broke my heart… så verkar det som att sidan inte finns, eller det blir nåt helt obloggigt iallafall…du kanske ska kolla det!

 4. Rebecca (admin) skriver:

  annalin: ja fyyy, länklistan är så sorgligt inaktuell. Jag ska alldeles alldeles snart lansera sidans nya look med nya funktioner, därför har jag inte gjort något åt länkarna.

 5. Rebecca (admin) skriver:

  Astrid: jag gillar faktiskt det där, vad som kommer i high street-affärerna, ursmart! Heat har ju också börjat göra så det senaste året. Perfekt att läsa på inför londonresan eller vilken shoppingtur som helst. Fast, saker säljer ju slut helt sjukt fort. Nackdel förstås.

  Jag har bara sett delar ur första Mighty Boosh-säsongen och är inte helt såld, men lovar att ge programmet en ny chans!

 6. Astrid skriver:

  Jag tycker andra säsongen är roligare! Det är ett annorlunda upplägg och de jobbar inte på zoo längre. Pröva den!

  Haha, alltså ja i teorin kanske det blir smart med Look som tidning. Men då kanske det vore bättre med en gång i månaden eller kanske som mest en gång varannan vecka, men det blir lite hysterisk känsla när de måste ha nytt nytt nytt varenda onsdag. Fast ja, onekligen känns det mer intressant med high street, snarare än ännu en pradaklänning man inte har råd med.

 7. Jonas skriver:

  Men i modepanelen sitter ju Lokkos flickvän, så det är kanske inte så konstigt att de båda nämner Grazia… Och Daniel Björk hänger ju med dom i London…

 8. Jonas skriver:

  Och förresten, är det bara jag som tycker att sångnumren i Flight of the Conchords blev allt mer inkrystade i handlingen ju längre säsongen gick? Det blev verkligen ”men hur ska vi få in vår tokroliga sång om sjöjungfrur nånstans, det är ju så kul med ‘do they smoke sea weed’-skämtet?”
  Eller är jag inne i en backlash bara för att jag inte vill följa med strömmen?

Kommentera