Popjunkien

Världens sämsta låttext?

I en lyssnaromröstning på BBC6 röstades texten till ”Life” med Des’ree fram som den sämsta låttexten någonsin. Och den är ju väldigt dålig – särskilt den där snutten om toast.

”I don’t want to see a ghost/It’s the sight that I fear most/I’d rather have a piece of toast/Watch the evening news”.

Klicka här för en artikel om omröstningen. Jag tycker att vissa låtar är självklara på listan medan andra inte alls är så farliga. T ex tycker jag att den Razorlight-snutt som hamnade på tredje plats är väldigt poetisk. Från låten ”Somewhere else”

”And I met a girl/ She asked me my name/ I told her what it was”

I told her what it was! Genialiskt! Annars tänker jag dagligen (eller de dagar jag lyssnar på P3) på att följande textrader är de sämsta just nu.

”För att du finns/För att du kan /Du leder vågorna mot land /Du river murarna mot världen”

Alltså jag ser ju vad det står. Men vad betyder det? ”Leder vågorna mot land” – som en sorts tsunami då? Ursäkta mig men det tycker i alla fall jag är en dålig egenskap hos en kille. Känns opålitligt att hålla på och knuffas med vatten liksom.

Och de där murarna som rivs – ännu mer förvirrande.

Dela: Facebook  Twitter 

8 kommentarer till Världens sämsta låttext?

 1. Misanth skriver:

  Fast när jag kommer att tänka på schlagerlåtar från årets omgång tar den där med Uno och Irma priset: ”från fönstret kommer ljud som aldrig dör och alla vackra människor, de bara kör och kör”. Plågsamt dålig text.

 2. Amanda skriver:

  Jag tänker mig att det handlar om Gud?

 3. Elca skriver:

  Alltså jag tycker ju att exakt hela texten till För att du finns är sådär jobbig liksom. Forcerade rim rakt igenom. Sen lyckas den vara en fin schlagerballad ändå pga melodin, men texten! Uäk.

 4. Johanna skriver:

  Det finns inga gränser för hur illa jag tycker om ”För att du älskar”. Vaddå för att? Spår i sanden och ta mig i handen, fy fan det är så hemskt att jag blir upprörd bara jag tänker på det. Folk sitter typ hemma och håller händerna med fuktiga ögon och berörs. Eeek!

  Men nu när Misanth citerade Uno-låten så ska det ju erkännas att den inte var mycket att hänga i granen. Men den texten är ju så dålig att den är rolig! Sonja-låten är så dålig att jag vill krypa ur mitt eget skinn.

 5. Ullicka skriver:

  Men då måste jag slänga in Martin Stenmark-dängan ”Sjumilakliv” i sämsta-låttext-debatten. Vad ger ni mig för ”Jag vill sparka bakut och göra nåt sjukt.”?

 6. Ratatosk skriver:

  Drought 3 med Weezy har en del guldkorn. Bland annat reggae-raden:

  Rasta dem king of da jungle
  dreadlocks dem swing down my back like Rapunzel

 7. Gah, nu kommer jag ha ”life” på hjärnan resten av dagen. Det är en av låtarna som gick friskt när vi precis fått MTV.

  Förresten så vore det sjukt roligt om någon journalist under en seriös intervju med Sonja Aldén frågade ”Den här raden med ‘du leder vågorna mot land’, handlar om tsunamikatastrofen förstår jag, men jag ser inte riktigt kopplingen till kärlek?”

  Helst i livesändning, såklart.

 8. google skriver:

  What’s up, this weekend is nice in support of me, as this occasion i am reading this wonderful informative post here at my house.

Kommentera