Popjunkien

Först?

Jag är jättefascinerad av att någon alltid är först. I denna tid av total information non-stop: officiella medier, inofficiella medier, bloggar, forum etc så är det ju en prestation att vara den första med en observation eller en rolig notis. Eller i alla fall samtida, det är ju faktiskt så att man inte direkt har patent på att spruta idéer och att vissa observationer kommer samtidigt eller är snarlika varandra. Särskilt sedan alla började blogga.

Låt oss ta ett exempel: det har i flera år varit allmänt känt att Wayne Rooney ser ut som Shrek. Men vem var den allra första att inse detta och göra ett bildkollage? Fler bildbevis.

Nu kommer jag inte på några andra exempel utanför fotbollsvärlden men Tomas Brolin likhet vid Inga Gill är ju också klassisk. Fyll gärna på egna exempel. Inte nödvändigtvis lika-som-bär utan annat; snackisar, observationer etc som ”alla” vet. Men vem var först?

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till Först?

 1. Magnus skriver:

  Tomas Brolins likhet med Inga Gill är ju uppenbar för alla att se, så det är omöjligt att avgöra vem som var först i det fallet. Alla bör ha undrat vad Inga Gill gjorde på en fotbollsplan iförd en IFK Norrköpingtröja.

  En annan sak: Bruket av uttrycket ”suger” t.ex. ”Tomas Brolin suger”. Min teori är att översättaren till Wayne’s World var först. Där översätts nämligen ”it sucks” till ”det suger”. Jag och en kompis skrattade nedlåtande åt denna direktöversättning och började använda det på skoj, men bara internt.

 2. Åsa skriver:

  Ah, det här tänker jag på ganska ofta. Särskilt just det där med uttryck, jag har träffat på flera som har hävdat att de kommit på uttryck jag hört från någon helt annanstans, typ ‘rackigt’ och ‘kackigt’ och sånt. Men Wayne Rooneygrejen var ny för mig (rolig!), jag tycker mest att han ser ut som alla anledningar till varför jag har svårt för engelsmän i en och samma person.

  Det jobbigaste är när jag ‘kommer på’ något och sen märker det överallt och fattar att jag verkligen dundermissat något. Hate that.

 3. Stefania skriver:

  EYO! kom igen kom igen sing na na na na nana

 4. Johan skriver:

  Apropå fotboll och England; Svennis är ju i princip identisk med Alfs farsa. Eller Max Wright som han heter på riktigt.

  Tänkte skriva nåt om att jag nog var en av dem som tog med uttrycket dryg till Stockholm från min hemstad (när jag flyttade hit för 10 år sedan var det ingen jag mötte som ens visste vad det betydde), men nu känns det som att det är rätt vanligt ord även här i storstan. Tror dock att det var fler vokabulära ambassadörer än jag som ligger bakom det.

  Grattis till bebin förresten :)

 5. Corn skriver:

  Men usch vilken HEMSK jämförelse med Shrek och W Rooney! Jag som älskar Shrek och samtidigt tycker att Wayne Rooney är bland det fulaste som går på två ben, ”chav” personifierat? Men likheten finns ju där, jag måste försöka glömma bort att jag läste det. Shrek fortsätter att vara en sötnos.
  Annars är väl Martin Dahlin och Ingvar Oldsberg väldigt lika…

Kommentera