Popjunkien

Dagens knarknytt

Tycker du att kvällspressens rapportering kring Pete Doherty känns relevant? Artiklar som denna (som inte säger någonting)? Eller alla dessa?

Det tycker inte jag. Jag tycker det känns så här:

 1. Tidningarna bara väntar på att han ska bli nästa Kurt Cobain: living on the edge och sedan spektakulär knarkrelaterad död.
 2. Svensk kvällspress direktöversätter artiklar från engelska medier och fyller ut sin egen bevakning av inhemska nöjesprofiler, trots att vi (väl?) inte vill ha dem.

Ett tidigare inlägg om detta.

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Dagens knarknytt

 1. Magnus skriver:

  Håller helt med. Totalt ointressant. En aning tragiskt bara.

 2. Xx skriver:

  Det sorgliga är att att skvallerpressen skriver spaltmeter efter spaltmeter om en massa kändisar på dekis, inte därför de är kändisar men just därför att de är på dekis. De kändisar de skriver om förvandlas från vanliga musiker/filmstjärnor till högst stereotypa serietidningsfigurer i stil med ”den Tokige Knarkaren” (i Pete Dohertys fall) och ”den Utspårade Partybruden” (i Tara Reids fall). Hur många Se och Hör-läsare har egentligen den minsta lilla koll på engelsk pop? De vet att Pete Doherty tar kokain men har de någonsin hört en enda låt med honom? Att Tara Reid knarkar vet alla, men vilka filmer har hon egentligen varit med i (jag vet inte heller)? Är det egentligen så kul med mänskligt förfall?
  Och jag håller helt och hållet med dig, varför skrivs det om detta i svenska tidningar?

 3. Robby skriver:

  det som är det mest tragiskt är ju att ”journalisterna” säkerligen inte hört en ända Libertines låt.
  Mannen var ett geni.
  Nu är det bara en tragedi.

 4. Magnus skriver:

  Nej, man kan väl inte direkt påstå att det är trendigt med dekadens i dessa hälsotrendtider?

Kommentera